Domusgym

Το φαράγγι Πετάλης είναι ένα μοναδικής ομορφιάς φαράγγι, αρκετά στενό σε πολλά σημεία, με επιβλητικούς κάθετους βράχους, προστατευμένο από τον ήλιο καθ’ολη τη διάρκεια της ημέρας.

Το φαράγγι Πετάλης είναι ένα μοναδικής ομορφιάς φαράγγι, αρκετά στενό σε πολλά σημεία, με επιβλητικούς κάθετους βράχους, προστατευμένο από τον ήλιο καθ’ολη τη διάρκεια της ημέρας.

Μέσα από την δραστηριότητα της διάσχισης του φαραγγιού θα γνωρίσετε έναν διαφορετικό, όμορφο κόσμο του φαραγγιού από μια άλλη οπτική πλευρά. Θα κάνουμε καταρρίχηση (rappel) σε 6 όμορφους καταρράκτες ύψους από 5 έως 9 μέτρα. Το φαράγγι είναι ιδανικό για αρχάριους και για όποιον θέλει να ζήσει μια μοναδική εμπειρία και να μυηθεί στον υπέροχο κόσμο του canyoning!!!

Το συγκεκριμένο φαράγγι είναι ιδανικό και για παιδιά από 12 ετών και άνω, με την συνοδεία γονέα.

**Canyon σημαίνει φαράγγι και canyoning είναι η καταρρίχηση ή κατάβαση φαραγγιού με τεχνικά μέσα, δηλαδή σχοινιά. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το canyoning ξεχωριστό; Είναι μια περιπέτεια που συνδυάζει την επαφή με τη φύση με ποικίλες μορφές άθλησης και άφθονη δόση αδρεναλίνης αλλά ταυτόχρονα με υψηλό βαθμό ασφάλειας. Είναι μια δραστηριότητα στην καρδιά της φύσης, και πιο συγκεκριμένα σε μικρά ή μεγάλα θαύματα της φύσης, σε μέρη και διαδρομές που μπορεί κάποιος να δει και να απολαύσει μόνο αν μεταμορφωθεί σε εξερευνητή!**

Η διαδρομή ξεκινά από την ταβέρνα ο Τσέλιγκας ( 292μ υψόμετρο).Μετά από 300 μετρα περπάτημα στον χωματόδρομο αρχίζει

το φαράγγι( υψόμετρο 262μ). Αμέσως μπαίνουμε σε σκιερό περιβάλλον και σύντομα συναντάμε τον πρώτο καταρράκτη ύψους 9 μετρων. Με χαλαρό και ευχάριστο περπατημα συναντάμε άλλους 5 καταρράκτες έως 7 μέτρα ύψος. Σε 2½-3 ώρες θα βρεθούμε στη παραλία Πετάλη, όπου θα ακολουθήσουμε ένα χαλαρωτικό πρόγραμμα ‘Domus Mobility Flow’ αφού πρώτα έχουμε διανύσει 2,6 χιλιόμετρα μέσα στο φαράγγι.

Η παραλία Πετάλη βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια, κοντά στον οικισμό της Γλυφάδας και ανήκει στον δήμο Διρφυών – Μεσσαπιών. Γεωγραφικά βρίσκεται πίσω από το όρος Δίρφυς και βρέχεται από τα νερά του Αιγαίου. Ο προσανατολισμός της είναι βορειοανατολικός, το μήκος της παραλίας 190 μέτρα ενώ το μέγιστο πλάτος της 60 μέτρα.

Μετά την απαραίτητη χαλάρωση στην πανέμορφη αυτή παραλία, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. 3 μόλις χιλιόμετρα σε δασικό δρόμο θα μας οδηγήσουν πίσω στην ταβέρνα “Ο Τσελιγκας”.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

09:30 συνάντηση στην ταβέρνα ” Ο Τσελιγκας ” https://maps.app.goo.gl/fUednySLJWmLPquZ9

Προετοιμασία, μοίρασμα εξοπλισμού και εκπαίδευση.

09:45 Έναρξη πεζοπορίας

10.00 Άφιξη στην είσοδο

14:00 Εκτιμώμενη ώρα εξόδου από το φαράγγι.

20 λεπτά συνεδρία διαλογισμού και αναπνοών στην παραλία.

15.00-16.00 λήξη δραστηριότητας

Close

Domus is a champ in providing its users with absolutely everything a fitness or gym site needs.

Working hours

Monday – Friday:
7:00 – 22:30

Saturday:
08:00 – 18:30

Sunday Closed

Our socials
test