1η Ημέρα «Πεζοπορία στο Μαίναλο»

Το Μαίναλο είναι βουνό της Πελοποννήσου στον νομό Αρκαδίας με υψηλότερη κορυφή στα 1.981 μ.

1η Ημέρα «Πεζοπορία στο Μαίναλο»

Το Μαίναλο είναι βουνό της Πελοποννήσου στον νομό Αρκαδίας με υψηλότερη κορυφή στα 1.981 μ. Βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της Αρκαδίας. Περιβάλλεται, στα ανατολικά από τα όρη Ολίγυρτος, Τραχύ, Λύρκειο και Αρτεμίσιο, βόρεια από τα Αροάνια και τον Ερύμανθο, δυτικά από την Μίνθη και το Λύκαιο και νότια από τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα.

Το όνομα “Μαίναλο” έχει αρχαιοελληνική προέλευση καθώς σημαίνει την ιερή μανία, δηλαδή τη θεία παραφορά που φέρνει η άγρια φύση.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

08:30 σημείο συνάντησης στο στίγμα https://goo.gl/maps/6HuS5r1tKgnjfqYM6 και έναρξη – λήξη πεζοπορίας

-14 χιλιόμετρα συνολικά

-Υψομετρική διαφορά +764 μέτρα.

-Στο τέλος της κυκλικής διαδρομής χαλαρωτικό πρόγραμμα άσκησης ΄Domus Mobility Flow΄ συστήνουμε το μέρος για την άσκηση στο δασάκι Βυτίνας https://goo.gl/maps/zK6VavCKGTh3MTvo8

-15:30 – 16:00 Λήξη δραστηριότητας και φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

-Άφιξη στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.

2η Ημέρα «Αρχαία Γόρτυνα – Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου – Παλαιά και Νέα μονή Φιλοσόφου – Μουσείο Υδροκίνησης»

Η Δημητσάνα είναι χτισμένη σε μια ορεινή τοποθεσία, πάνω σε λoφοράχη και σε υψόμετρο 946 μέτρων από τη μεσημβρινή πλευρά της οποίας παρέχεται θαυμάσια θέα της πεδιάδας της Μεγαλόπολης και του Ταΰγετου. Αποτελεί έδρα του διευρυμένου δήμου Γορτυνίας, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν έδρα του δήμου Δημητσάνας. Η ιστορία της αρχίζει κατά τους Ομηρικούς χρόνους, όταν στη θέση της βρισκόταν η μικρή αρκαδική πόλη Τεύθις.

Θα κινηθούμε με κατεύθυνση προς Στεμνίτσα και συγκεκριμένα προς Αρχαία Γόρτυνα όπου εκεί θα σταθμεύσουμε τα οχήματά μας. Θα περιηγηθούμε στον αρχαίο χώρο του Ασκληπιείου της Αρχαίας Γόρτυνάς και στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας προς Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και στην συνέχεια προς παλαιά Μονή Φιλοσόφου με κατάληξη τη Νέα Μονή Φιλοσόφου. Καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε συντροφιά το φαράγγι του Λούσιου.

Απόσταση πεζοπορίας 9-10 χιλιόμετρα πήγαινε έλα.

Υψομετρική διαφορά +484 μέτρα – 375 μέτρα.

Διάρκεια πεζοπορίας 3 – 4 ώρες περίπου.

Close

Domus is a champ in providing its users with absolutely everything a fitness or gym site needs.

Working hours

Monday – Friday:
7:00 – 22:30

Saturday:
08:00 – 18:30

Sunday Closed

Our socials
test